На 14 февруари 2023 г. в галерия ,,Орловска 10“ в Габрово ще се oсъществи среща между музиката, танца и късото кино с подкрепата на Музея на хумора и сатирата, съобщиха от платформата "Кинематограф".
"Програмата представя танц на музика с игрално кино, анимация и документалистика. Гости на събитието ще бъдат Теодора-Косара Попова, режисьор и сценарист на ,,Танда“ и Бисер Джонев, режисьор и сценарист на ,,Дишай“. ,,Танда“ и ,,Дишай“ са постижения, оставили следа в историята на българското кино. Номинирани са на множество световни фестивали, отличавайки се с това, че навлизат в полето на експеримента и нестандартния киноразказ", допълват организаторите.
,,Танда“ (2020)  е първият български късометражен документален филм за тангото, любовта и самотата – в танца и извън него. Номиниран от Американската филмова академия за студентските награди ,,Оскар“ в категория чуждоезичен документален филм, селектиран в големи международни фестивали, преборил се с над 1100 филма от цял свят, за да стане един от трите, стигнали до финалната селекция. 
,,Дишай“ ни въвежда в света на барман, на когото се налага да изкара няколко дни от живота си без способност да говори, след като хармоника се залепя за устните му и нейните звуци стават единствения начин за него да комуникира със света. Във филма участват актьорите Кристиян Негалов, Стоян Дойчев, Димитър Баненкин, Рая Пеева, Китодар Тодоров. 
В събитието ще бъдат включени още филми от Германия, Канада и САЩ. Зрителите могат да закупят билети на място или онлайн.