От нови придобивки ще се ползват жителите на поповското село Козица. Те са осъществени благодарение на това, че Община Попово работи за по-приветливи и благоустроени населени места, каза за БТА кметът на селото Хасан Идиризов. 
Съвместната работа на общинската администрация в Попово и на кметство за подобряване условията на живот и по-приветлива община продължава в положителна насока, посочват от общинската управа. През изминалите няколко години в населеното място са извършени редица ремонтни дейности. 
Община Попово сключи договори за различни строителни дейности. Първият от тях бе с „АС-СТРОЙ“ ЕООД за направата на обособена зона за фитнес и отдих на открито за 10 000 лв. Монтирани са три комбинирани фитнес уреда, които развиват различни двигателни активности. Обособено е място за отдих с пейки и кошчета за отпадъци, оформени са и цветни градинки, където са засадени различни цветя и храсти. С новата придобивка в Козица жителите на населеното място имат възможността да повишат физическата си активност. Така и паркът пред кметството отново става място за срещи за младите хора, колкото и малко да са те, допълни кметът. 
Ремонтиран е и покривът на Народно читалище „Отец Паисий-1925“, а в дейностите са вложени 29 790,12 лв. Освен покрива, служители на звено „Инфраструктура и благоустрояване“ към Община Попово са извършили и ремонт на стълбището в сградата на културната институция. От средата на миналата година към институцията е назначена библиотекарка, която обслужва, предимно през летните месеци децата. 
По инициатива на кмета на Козица гробищният парк в селото е изцяло почистен. Мястото продължава да се поддържа редовно, а с помощта на дарители от населеното място е поставена с оградна мрежа и са обособени портали на двата входа. 
През изминалата 2022 г. строителна бригада от звено  „Инфраструктура и благоустрояване“ е извършила козметичен ремонт на сградата на местното кметство и са поставени пет допълнителни осветителни тела за улично осветление. По желание на кмета на селото Община Попово е предоставила пет камиона с фрезован асфалт за запълване на улични дупки. За нуждите на хората в населеното място е осигурена и автобусна спирка, поставена до разклона в посока село Садина.
През БТА Идиризов каза още, че жителите на Козица са около 350, но голяма част от тях работят в чужбина. Селото, което се намира на около 15 км от общинския център, се оживява през лятото. В населеното място няма училище, учениците и децата в градинска възраст, пътуват за обучение до село Зараево или до Попово.