Под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване по досъдебно производство за причинена смърт на гръбначни животни, настъпила вследствие на проявена жестокост. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.
На 2 февруари жители на село Горно Сахране, община Павел баня, са уведомили собственик на ветеринарна клиника в селото, че на шест места по улиците са забелязани натровени животни. Посетени са били съответните места и са намерени труповете на четири бездомни кучета и две котки, уточняват от обвинението. 
След подаден сигнал в Районното управление в Казанлък на място е бил извършен оглед. В Районна прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство и по делото се извършват активни действия по разследване, включително разпити на свидетели и ветеринарно-медицинска експертиза, посочват още от пресцентъра. 
Както БТА съобщи, телата на животните са намерени в близост до детска площадка, в двора на училището и в центъра на селото, а това е поредният случай на проявена жестокост спрямо животни в община Павел баня. 
„Осъждам насилието над животни, като считам, че насилието над тях трябва да бъде „червената лампа”, че агресорът е склонен да го прояви и към хора. Призовавам всички жители на община Павел баня, и не само тях, да пазим живота – не само своя и на хората около нас, но и на животните“, заяви във връзка със случая кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, цитиран от пресцентъра на местната администрация. Той напомни, че Общината организира кампания за безплатна кастрация и регистрация на домашни кучета и подчерта, че това ще спомогне и за намаляване на популацията на безстопанствените такива. В края на януари т.г. Бесоолу обяви и парична награда от хиляда лева за залавянето на виновника за случаите на насилие над животни в общината.