Дарена на Регионалната библиотека в Кюстендил от телевизионния водещ Драгомир Драганов лична колекция ще бъде експонирана и представена от дарителя на 7 февруари в библиотечния отдел "Изкуство", съобщиха от библиотеката.
Оттам посочиха, че дарението, наречено от Драгомир Драганов "циркова стая", е било предоставено от него на 8 януари, в навечерието на рождения му ден. С предоставеното дарение всеки ще има възможността да се докосне до магията на цирковото изкуство - чрез невероятните фигурки, които пресъздават живота в цирка с безбройните животни и артисти, посочиха от библиотеката. 
"За нашата библиотека е чест и отговорност да приеме тази колекция. Уверявам притежателя й и хората, които вече са заинтригувани, че тя попада в сигурни ръце и ще има нова биография, споделена с децата на Кюстендил и ценителите на цирковото изкуство в града ни", казаха от библиотеката.
Колекцията е събирана повече от 35 години, а първите животни в нея са от 1987 година. Днес тя съдържа над 500 животни от над 30 вида, фигурките на артисти и гледачи на животните са около 50.