Състезателят на „Юнак“ /Русе/ Мирослав Киров отпадна от надпреварата за Гран при на Хърватска по свободна борба. В първата си схватка в категория до 74 килограма Киров победи израелеца Мичъл Финелсивър. Борбата завърши при резултат 3:3, но съдиите вдигнаха ръката на Мирослав, защото реализира последен техническа точка. В следващата си среща националът загуби с 0:4 от дагестанеца Мурад Курамагомедов, който се състезава с трикото на Унгария. Курамагомедов обаче бе победен в следващия двубой и не успя да изтегли Киров до репешаж. Голямото шоу ще е днес, когато на тепиха в категория до 62 килограма ще излязат три българки - Биляна Дудова от „Юнак“ /Русе/, Тайбе Юсеин и Мими Христова от ЦСКА.
Тази самоубийствена родна конкуренция си има и опашка, обясни за „Утро“ борцов капацитет. Понеже турнирът е рейтингов, всяко призово класиране носи точки не само за световната ранглиста, но е и първа крачка към към олимпийска квота.
Ето защо Тайбе участва на държавното в неолимпийските 65 килограма, а в Загреб слезе в обичайната си категория /62/.
Много важно ще е как ще бъде разигран жребият. Вероятността да има българска борба в първия кръг е малка, но не е изключена.