Националът от „Юнак“ /Русе/ Мирослав Киров се класира за финала на европейското първенство по свободна борба за мъже и жени във Варшава. Късно снощи той излезе на тепиха в спор за титлата в категория до 74 килограма.
По-рано Миро победи последователно Майк Анине от Сан Марино /5:1/, Майкъл Луис от Израел с 8:3 и Валентин Борзин от Молдова /7:0/. Дори и да остане втори, Мирослав заслужава отлична оценка за представянето си дотук. Освен това доскоро бе контузен и тренировъчният му процес не беше никак гладък. 
За него това е първи финал на голямо първенство. Досегашното му най-добро класиране беше през 2014 година, когато спечели бронз на европейския шампионат във финладския град Вантаа.
Другият национал от „Юнак“ - Георги Вангелов, ще мине през репежажите, тъй като по-рано претърпя загуба. Негов съперник в поправката ще е турчинът Емрах Орманоглу. При победа на Вангелов в борбата му за бронзов медал ще е срещу полския състезател Едуард Григорев.
Биляна Дудова стартира вчера с убедителна победа в категория до 59 килограма. Трикратната европейска шампионка прегази за начало румънката Екатерина Жидачевска - 6:0. Така тя се класира за полуфинал, тъй като жребият й спести схватка в квалификацията.
В спор към финала Дудова ще се бори с беларускинята Юлия Писаренко.