Служебният министър на енергетиката Росен Христов посети Университета за национално и световно стопанство (УНСС) за среща с ректора проф. д-р Димитър Димитров, съобщават от висшето училище в сайта си.
На срещата е обсъдено сътрудничеството между университета и Министерството на енергетиката, и неговото още по-силно активизиране в изпълнение на последователната политика за разширяване на образователната среда на учащите се във връзка и с тяхната успешна професионална реализация.
Според проф. Димитров възможностите за по-тясно сътрудничество с Министерство на енергетиката са големи. Той изрази задоволство, че още на днешната среща са набелязани конкретни стъпки за подписването на меморандум, който ще дава възможност за стажове, съвместни изследователски проекти, програма и публични лекции.
На срещата присъстваха началникът на кабинета на министъра Любомира Ганчева и доц. д-р Нончо Димитров - заместник-декан по качеството и международното сътрудничество на факултета "Икономика на инфраструктурата" и научен секретар на катедрата "Национална и регионална сигурност", и адвокат Николай Кискинов.