Общината работи "на парче", лекувайки симптомите, но не и болестта, чрез "ремонт на ремонта". Не искаме София да бъде град на пропуснатите възможности, каза ръководителят на „Екипът на София“ арх. Любо Георгиев по време на дискусия, на която организацията представи своя визия за нов модел на управление на столицата. На събитието бе дадена заявка и че екипът смята да влезе в политиката. 
По време на събитието членове на екипа представиха проблемите и решенията, на които, според тях, трябва да бъде обърнато внимание преди предстоящите местни избори наесен.
В идеята си за нова визия за управление на София от екипа включват няколко цели, които могат да бъдат постигнати с екип от експерти, граждани и предприемачи. 
Една от целите е столицата да се превърне в "умен град" чрез подобряване на дигитализацията в администрацията. По този начин, освен че услугите ще бъдат по-достъпни, но ще бъде постигната и по-добра прозрачност, и проследимост при извършването им.
Председателят на парламентарната комисия по електронно управление и информационни технологии Калина Константинова посочи, че за да се случи това е необходимо стратегическо планиране. По думите й в момента на държавно ниво имаме 300 безсмислени различни стратегии. Според нея всеки служител трябва да има базови компютърни умения, което често не е така. Освен това би било добре едно звено да може да обслужва няколко институции, с цел свиване на човешкия ресурс, когато такъв не е необходим. 
Друга цел на екипа е превръщането на София в зелен и здрав град. Ландшафтният архитект Симеон Малинов е на мнение, че градът цялостно трябва да промени мисленето си за зелена система. Като начин за решаване на проблемите в това отношение, той посочи, че са необходими да се намерят средства за обезщетения за отчуждаване на зелените имоти. Темата за междублоковите пространства също трябва да се приеме като част от зелената система на града, а не да се гледа на тях като на "кафяви точки".
Подобряване на услугите на публичния транспорт е друга цел на „Екипът на София“. Надежда Данаилова посочи, че приоритетна задача е градският транспорт да бъде направен атрактивен и предпочитан от гражданите. От организацията смятат, че за това са необходими следните стъпки - изграждане на съвременен базов транспортен модел, преосмисляне на маршрутната схема на града, така че тя да бъде съобразена с нуждите на пътникопотока, рекламиране на транспорта и с личен пример. Особено важно е услугата да се подобри за хората с увреждания, смятат още от "Екипът на София".
Сред целите им е и превръщането на столицата в богат град чрез стопяване на корупцията на административно ниво. Според Елена Николова, за да се случи това е нужно въвеждане на иновации за създаване на висок брутен вътрешен продукт. Две са действията за справяне с корупцията - прозрачност с по-добра дигитализация и контрол чрез въвличане на гражданите.
От организацията посочиха и цел, която е свързана с необходимостта от промяна на облика на града, за да се превърне в красив. Калоян Карамитов посочи, че такава промяна не можа да се случи бързо, но е важно да бъде поставена основа, която да бъде надграждана след това. По думите му устройствените планове не трябва да позволяват скриването на Витоша. Той отбеляза като важно и създаване на привлекателни публични пространства и свързването им в мрежа с удобни велосипедни и пешеходни връзки.
В края на дискусията своето мнение отностно управлението и борбата с корупцията изрази и съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Това, което всички трябва да осъзнаем, е, че всички сме се борили за някаква кауза. Трябва да си дадем сметка, че докато корумпираните имат обща цел да се придържат един за друг, другите хора трябва да ги преборим заедно. Аз много мразех думата политици, но въпросът е да не се делим кой от къде е и с какъв цвят, а имаме ли обща цел да се променим, каза Петков.