Преживяванията си в Южоизточна Азия описват Маргарита и Цветин Шущаркови в книгата си „Пътеводител за омагьосани земи“. Представянето на тома е на 9 февруари в Столичната библиотека, съобщават организаторите.
В „Пътеводител за омагьосани земи“ авторите представят приключенията си в Тайланд, остров Борнео, Малайзия и др. По време на събитието, двамата ще разкажат екстремни истории от една не толкова позната Югоизточна Азия на бирмански военни, опиумни наркотрафиканти, племена от джунглите, магьосници и срещи със смъртта, допълват организаторите.
Маргарита и Цветин Шущаркови са семейство пътешественици. Последните 15 години от живота си те посвещават на експедиции и пътешествия из Азия и Африка. През 2015 г. поемат на четиригодишно пътуване на автостоп и изцяло по земя, като целта им е да прекосят Азиатския континент и да достигнат Океания и Австралия, без да летят нито веднъж със самолет.
Първият им том „Палецът на свободата“ проследява експедицията на авторите от Европа до Индия и пребиваването им на Индийския субконтинент в продължение на осем месеца. / ГН