Нашата дейност е търговската дипломация. Като погледнем двете страни България за Турция не е само съседна страна, тя е и важен търговски партньор, заяви днес в Истанбул председателят на Турско-българския бизнес съвет Мустафа Зеки Саръбекир. Той говори на Международния бизнес и инвестиционен форум, на който се представят възможностите за разширяване на бизнеса на турски компании в България. 
350 участници се намират тук. Поне две фирми седмично ми звънят, за да ме питат как можем да направим инвестиции в България, каза Мустафа Зеки Саръбекир, който развива бизнес в България в секторите автомобилостроене, машиностроене, здравеопазване и туризъм.
По отношение на туризма по думите му 2,5 милиона туристи от България са посетили Турция и туристическият поток от България трябва да се увеличи.
Това е сред сферите, които способстват за подобряване на отношенията между двете страни, изтъкна Мустафа Зеки Саръбекир.
Използвам този момент да поканя турските инвеститори да развиват дейност в България, каза още той.
Мустафа Зеки Саръбекир отбеляза, че макар Турция да не е част от ЕС, се смята за част от Европа, а логистиката от България е много добра.