Община Попово инвестира в грижа за природата и пътната безопасност на жителите на региона. Администрацията сключи договори по обществена поръчка за закупуване на специализирана техника и оборудване от натрупани средства от отчисления по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, уточни Йорданка Георгиева от екипа на администрацията. 
Доставени са десет контейнера тип „Бобър“ за твърди битови отпадъци, с вместимост 1100 л. За тях за разходвани 8400 лв., както и 20 броя кошове за събиране на отпадъци, с вместимост до 60 л, с обща стойност 1656 лв. 
Поради установени големи замърсявания с отпадъци в зоните за отдих на всички отбивки на изходните пътища на града ще се поставят по един контейнер тип „Бобър“ и между две и четири кошчета. Отпадъците ще бъдат събирани един път седмично от сметосъбиращата фирма, с която Община Попово има сключен договор.
Извършват се и дейности за подобряване на пътната инфраструктура и уличното осветление в общината. През изминалата 2022 г. приоритетна работа на звено „Инфраструктура и благоустрояване” е била монтирането на ново улично лед осветление на главните пътища, свързващи Попово със съседни общини. Целта на дейностите е безопасност на движението по пътищата в Поповско. Осъществена е цялостна подмяна на осветителните тела в града, подобрена е и осветеността по главните пътища Попово – село Светлен (в посока Търговище) и Попово – село Ломци (в посока Разград). 
Напълно възстановено е и засегнатото от вандалски прояви и посегателства осветление в Градската градина. Освен това, изцяло е асфалтирана ул. „Гоце Делчев“ в Попово, където е обособен и паркинг в участъка до хотел „Антола“. Сега се поставя ново лед осветление и се подменя амортизираната електрическа инсталация в междублоковите пространства в ж.к. „Русаля“.  
Предстои да бъде монтирано улично лед осветление в няколко пътни участъка към Русе, Антоново и Омуртаг.