На 26 и 27 януари Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще бъде домакин на конференция с международно участие, посветена на 25-та годишнина на Софийското метро. Форумът е под надслов „Иновативни архитектурни, конструктивни и технически решения при строителството на метрополитени" и е със свободен вход, съобщават от екипа на УАСГ. 
Програмата включва лекции от редица изтъкнати специалисти в областта на подземното строителство и геотехниката. Сред основните лектори ще бъдат проф. Марк Балоуз, президент на Международното дружество по земна механика и геотехническо инженерство, изпълнителният директор на „Метрополитен“ ЕАД проф. д-р инж. Стоян Братоев, главният архитект на София арх. Здравко Здравков, проф. д.т.н. инж. Божидар Божинов от МГУ „Св. Иван Рилски“. 
Лекцията на проф. Марк Балоуз на тема „Геотехническа връзка между науката и практиката“ ще се проведе на 26 януари от 11 ч. в Аула Максима на УАСГ.  
Програмата за втория ден включва и посещение на интересни локации в метрото, както и откриване на юбилейна изложба на „Моста на влюбените“.