При започване на работа на служебния екип на Министерството на иновациите и растежа (МИР) нямаше нито една одобрена програма по структурните фондове на Европейския съюз, за които отговоря министерството. 
С пълна мобилизация осигурихме базов ресурс и по двете програми имаме 5 млрд. лева осигурен ресурс в помощ на хората. За този резултат благодаря на всички колеги, каза Пулев. Това беше фаза едно на нашата работа. Сега, във фаза две, ударно отваряме процедури, за да дадем финансова инжекция по всички структурни фондове, каза министърът. В близките месеци ще бъдат отворени процедури по тези програми за един милиард лева, допълни Пулев.
МИР сертифицира 17 нови инвестиционни проекта, които ще създадат 1500 работни места и то условията на криза. Бях шокиран, че до идването на служебното правителство не бяхме дали нито лев в подкрепа на работодателите като насърчителни мерки. В кратък срок осигурихме над 18 млн. лева, каза още Пулев.
Служебният кабинет работи за хората, за инвеститорите и за предприемачите в България. В МИР работим на пълни обороти, за да подкрепим хората и да дадем нужната глътка въздух на фирмите, и доказахме, че не сме бюрократи, каза още министър Александър Пулев.