Общо 128 сигнали за паднали дървета, клони, огради, ламарини, билбордове са отработили до момента екипите на столичната пожарна, дирекция "Аварийна помощ и превенция", както и „Зелена система“ на Столична община. Всички екипи продължават работа на терен, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 
Към този час от системата 112 са постъпили около 470 сигнала. Те са предимно за паднали или наклонени дървета и счупени клони в различни райони на София. 
Според данни на Националния институт по метеорология и хидрология поривите на вятъра в отделни квартали на столицата са достигнали между 20 - 25 м/секунда. За София е обявен оранжев код за силен вятър. Най-силни са били поривите към 11:00 часа в южните квартали на града. До обяд днес от системата 112 бяха постъпили над 130 сигнала предимно за паднали или наклонени дървета и счупени клони в различни райони на София. Най-много са били сигналите от районите „Витоша“, „Лозенец“, „Илинден“ и централната градска част.
Към момента градският транспорт изпълнява обичайните си маршрути.
Поради нанесени щети от ураганния вятър Ботаническата градина при Българската академия на науките е затворена за посещения днес и утре, съобщиха по-рано днес на своята интернет страница от научната институция. В оранжериите са изпочупени част от стъклата и някои от растенията са наранени.