Трябва да питате прокуратурата, защо питате мен. Така бившият вътрешен министър Бойко Рашков отговори на въпроса дали той е бившият вътрешен министър, за когото прокуратурата съобщава, че започва проверка за пране на пари. По-рано днес от Софийска градска прокуратура (СГП) съобщиха, че вчера е подаден сигнал, в който са изложени твърдения, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от 48-ото Народно събрание е съпричастен към осуетяване на наказателно преследване и пране на пари.
"Трябва да питате прокуратурата, това е източникът на информацията. Може да питате и един друг източник, от който вероятно е тръгнала тази информация към прокуратурата", коментира Рашков, визирайки конкретно електронно издание.
Според Рашков случаят бил аналогичен с този отпреди година и половина, когато от същото това издание е била поставена неговата снимка до тази на председателя на Държавна агенция "Технически операции", за да се стигнело до извода, че едва ли не той в качеството си на вътрешен министър е осигурявал технически средства за подслушване на главния прокурор.
Представяте ли си какво е безумието да се изиска тази информация и прокуратурата да се сезира и да започне проверка? - попита Рашков. Бившият вътрешен министър определи информацията тогава и тази сега като погрешна, фалшива, злонамерена и очерняща доброто му име. Според него тя е в отговор на участието му в съвместното заседание на правната комисия, на което са били обсъждани промени в Наказателно-процесуалния кодекс и предложенията за ограничаване правомощията на главния прокурор. 
Христо Терзийски и Младен Маринов, бивши вътрешни министри, понастоящем народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, също коментираха дали са въпросните лица, които прокуратурата проверява за възпрепятстване на правосъдието и пране на пари. Младен Маринов заяви, че няма информация да е търсен или проверяван. Нямам информация да имам нарушения, преводи в чужбина не съм имал никога през живота, коментира той. 
Христо Терзийски заяви, че никога не е получавал пари от чужбина. Миналата година ми бе извършена пълна данъчна ревизия за шест години назад и не бяха установени някакви нередности. Не се разпознавам в съобщението на прокуратурата - "бивш министър на вътрешните работи, настоящ народен представител", а и като се замисля, нямам градинар, коментира Терзийски.