"Във връзка с тиражираното мое име относно последните събития искам да заявя, че съм се консултирал с адвокат. Ще предприема конкретни съдебни действия срещу всяко едно лице, което уронва моята репутация и добро име и ме замесва в скандали, които не съществуват." Това каза пред журналисти в парламента депутатът от „Продължаваме Промяната“ Настимир Ананиев.
Ананиев каза, че познава Антони Тренчев от 43-ото Народно събрание, в което двамата са били народни представители. Имали сме намерение за дейност и за съвместни проекти, които, за съжаление, не се осъществиха, тъй като нито на мен, нито на него му стигна времето за това, обясни Ананиев. Той отрече да е в съдружие с Антони Тренчев или да е в управителни органи на каквито и да е дружества. 
ГЕРБ явно са новия разследващ орган на прокуратурата, коментира Ананиев и каза, че „може би след закриването на спецпрокуратурата, те са ново разследващо звено“. Няма проблем, нека да разследват, ние нямаме какво да крием, добави Ананиев.
Въпросът е, че когато се разследва, трябва да се разследва всичко, а не избирателно, добави Ананиев.
Ананиев каза, че ще заведе дело срещу Слави Трифонов.
По-рано днес депутатът Тома Биков от ГЕРБ-СДС коментира, че има свързаности на бивш и на настоящ депутат от „Продължаваме Промяната“ с Nexo.