Възрастна жена загина след пожар в жилищен блок рано сутринта в петък в Русе. 
Сигнал за инцидента е подаден в 4,35 часа. Огънят е лумнал в апартамент на втория етаж в блок „Родопи“ в квартал „Здравец Север“. Пожарът се е разразил близо до бензиностанцията на „Инса Ойл“ на бул. „Липник“, но все пак на достатъчно разстоявие, за да не представлява дори хипотетична опасност за бензиностанцията и респективно за квартала. Веднага на място са изпратени четири противопожарни автомобила и специализирана автомеханична стълба, екипи на полицията и на Спешна помощ.
В апартамента са живеели две жени. Едната е успяла да се спаси, но другата, която е на 76 години, е починала.
Повече от 10 души, живеещи в блока, са били евакуирани. За някои от тях е използвана автомеханична стълба.
От Спешна помощ в Русе съобщиха, че трима души са получили обгазяване. Те са откарани в русенска болница без опасност за живота.
Огънят е потушен, като на място се извършва оглед. Причините за инцидента се изясняват.
В същото време в полицията е получен сигнал, че в района на съседния блок „Родина“ е открито безжизнено тяло. 
Районът е отцепен от силите на реда, извикан е и екип на Криминалистична лаборатория. Изяснено е, че става въпрос за 56-годишна жена от 10-ия етаж. Полицията разследва случая, като най-вероятно се касае за самоубийство, тъй като няма данни за насилствена смърт. Хора от съседните блокове споделиха, че за последните десетина години това е трети подобен случай, когато някой се хвърля от блока.