Най-големият сайт за видеообмен YouТube се срина. Сайтът успяваше да зареди, но видеата не можеха да се отворят.

Поради тази причина и видеата, публикувани чрез четвъртата най-посещавана социална мрежа в света, в сайта на 24 часа, не можеха да бъдат видени.

Около 18:55 часа работата на портала бе възобновена.

Все още не е ясно какво е довело до срива в системата.

Потребителите на YouTube могат да качват, споделят и гледат видеоклипове. Компанията е основана от трима бивши служители на PayPal през февруари 2005 г. На 13 ноември 2006 г. сайтът е закупен от Гугъл за 1,65 млрд. щатски долара.

През януари 2013 г. YouTube бе определен за четвъртата най-посещавана социална мрежа в света, като 21% от потребителите на интернет в света са активни потребители на YouTube (такива, които ползват YouTube поне веднъж месечно).

През годините множество държави и институции блокират YouTube заради обидно съдържание, по политически причини или налагане на цензура.

Китай неколкократно блокира сайта заради съдържание, свързано с независимостта на Тибет, изобразяващо Безредиците в Урумчи и други чувствителни теми.

През 2007 г., Мароко спира достъпа до YouTube. Подозренията са, че това е заради клипове на про-сепаратистки организации на Западна Сахара.

На 24 януари 2010 г. Либия блокира достъпа до сайта заради качени на него видеоклипове с демонстрации на семействата на убити в затвора Абу Салим арестанти, както и клипове с Муамар Кадафи, присъстващ на партита.