Къщичка със сцената на Рождество Христово ще бъде открита днес в 16:00 часа на площад "Св. Неделя" с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит, и с разрешението на Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община. Това съобщиха от Софийската митрополия.
Рождественската сцена е издигната до елха, поставена от фирма "Италия Мода България" ЕООД, на източната страна на митрополитския катедрален храм "Св. великомъченица Неделя".
При откриването ще участват деца от енорията при столичния храм "Рождество Христово". Децата са ученици в 144-о Средно училище "Народни будители" в София.
Рождественската евангелска сцена ще бъде открита от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп - викарий на патриарх Неофит.
Инициативата на Софийската света митрополия за поставянето на Рождественската сцена е организирана от Велина Андонова, сътрудник доброволец в социално-образователно-културните инициативи на митрополията, от Калоян Илиев и от доброволци от столичния храм "Рождество Христово".