Русенската металообработваща фирма „Мегапрофил ИГ“, работеща в Източна промишлена зона, влага над 25 милиона лева в разширяване на производството си. Строителството на новия цех започна в края на миналата седмица. Инвестицията включва закупуването на земя и изграждането на инфраструктура на над 26 000 кв.м., построяване на производствени и складови площи на 15 000 кв.м., купуване на нови машини и съоръжения, както и изграждане на фотоволтаична централа за над 10 милиона лева. С увеличението на мощностите си компанията цели да удвои производството си, което сега е над 100 000 тона годишно. Ще се увеличат и работните места. Сега те са 150, предстои да станат 250.
Кметът Пенчо Милков поздрави собственика за инвестицията и обяви, че в края на януари Община Русе ще организира среща с бизнеса. На нея ще бъдат разяснени възможностите за обединение в индустриални паркове за привличане на средства по Закона за насърчаване на инвестициите.
    „Считаме, че Русе е най-подходящото място за тези наши инвестиции поради географското си положение, индустриалните традиции и своя потенциал“, заявиха ръководството на фирмата.
„Мегапрофил ИГ“ ЕООД е част от „Интерком Груп“ ООД и е специализирана в производството на кръгли, квадратни и правоъгълни електрозаварени стоманени профилни тръби, и в разкрой на метални изделия. Компанията е основана през 2006 година и използва най-модерни технологии и оборудване за производство. Базирана е в Русе, което осигурява голямо предимство при транспортиране на продукцията й по Дунав до Централна и Западна Европа.