Фирма „Лайм“, която за няколко месеца през лятото пусна електрически тротинетки под наем, не само не се е отказала от Русе, а има планове за развитие, съобщи за „Утро“ мениджърът Петко Анчев. В потвърждение на думите му скутерите, вече се появиха в града. 
Зелените двуколки бяха доста използвани от русенци, но през септември миналата година изчезнаха от улиците, което накара много хора да се чудят дали „Лайм“ не е приключила с опитите си да ги наложи в нашия град. Оказа се, че фирмата наистина е срещнала доста проблеми с пуснатите под наем тротинетки, но това са проблеми, на които бизнесът може само да се радва, защото са породени от много по-голямото от предвижданията търсене. 
За трите месеца от юли до края на септември от компанията са отчели близо 10 000 пътувания, направени от 3000 потребители със средна продължителност на едно пътуване от 9 минути, което е над средното за страната. „Лайм“ обаче не е успяла да осигури достатъчно двуколки за други градове с платежоспособно търсене като София, Пловдив и Варна и затова русенските били пренасочени натам.
Няколкото случая на потрошени от вандали тротинетки не са прекършили ентусиазма на фирмата, но техническата поддръжка на машините се оказала по-сложна от очакването. Затова сега за тази цел се сформират няколко регионални центъра, като този за Североизточна България ще е във Варна. 
Според Анчев за тази година фирмата ще успее да осигури по-големи количества двуколки. Първоначално превозните средства ще бъдат 100 и броят им постепенно ще се увеличават, докато търсенето се изравни с предлагането. Предвижданията за постигането на баланса да са необходими около 200 тротинетки.