Електрическите тротинетки на „Лайм“ /“Lime“/ изчезват от улиците на Русе защото компанията ги изтегля от оборот до пролетта, научи „Утро“. 95% от тях вече са прибрани и ще изкарат на склад студените месеци, каза за „Утро“ Евани Попдончева, оперативен сътрудник на фирмата за страната. Те ще бъдат върнати обратно през пролетта, когато условията за използването им станат отново подходящи.
Според компанията Русе остава един от градовете, в които активно ще се развива дейността по отдаване на тротинетки под наем. Няколкото регистрирани случая на вандалски прояви срещу двуколесните не са променили плановете, за тях са подадени сигнали в полицията, но няма данни някой от виновниците да е намерен.
„Лайм“ разширява присъствието си в България с предлагането и на електрически велосипеди под наем. Услугата гигантът в сектора на споделената мобилност засега е пуснал тестово само в Пловдив като бройките са минимални. Подобни тестове за Русе обаче не се предвиждат, каза Попдончева.
За електрическите велосипеди се изисква добра велоструктура, а наличната в Русе според мнозина трудно би могла да се определи като оптимална. В този сегмент и конкуренцията е по-голяма. В София колелета на ток предлага „Cyrcl“, а в Бургас има общинска услуга за наемане на велосипеди още от 2013 г.