Голямо количество контрабандни сексуални стимуланти, парфюмерийни и текстилни изделия са открити в микробус с турска регистрация на ГКПП „Дунав мост“ при Русе след съвместна проверка на митнически служители и гранични полицаи. Това съобщиха от митницата.
Товарният микробус с ремарке е спрян за проверка в началото на миналата седмица в района на граничния пункт. Шофьорът на превозното средство е турски гражданин, който пътувал от Турция за нежелаещата ни в Шенгенското пространство Нидерландия.
При огледа в товарното помещение на микробуса митничарите открили голямо количество препарати, използвани като сексуален стимулант - общо 58 783 броя сашета, бурканчета, кремове и шишенца, както и 100 парфюма и 145 броя дрехи с надписи и лого на запазени търговски марки.
По първоначални данни откритите стоки са собственост на шофьора и са закупени от Турция.
По случая се води разследване, което се осъществява под надзора на Районната прокуратура в Русе.
Това е втори случай на задържани контрабандни сексуални стимуланти у нас през последните десетина дни. Общо 13 554 броя, по-голяма част от тях сашета, както и таблетки и спрей с обозначения на пет търговски марки са открити в началото на миналата седмица от митничари при проверка на автомобил на граничния пункт „Капитан Андреево“, пътуващ от Турция за България. На българския шофьор е съставен акт за пренасянето на лекарствените средства в нарушение на Закона за митниците.