Трагикомични съседски отношения и артистични финтове на полицаи струваха 1500 лева на живеещата в Русе двемогилчанка Т.Т. Това е окончателното решение на Окръжния съд, който намали наполовина постановената от районните магистрати 3000 лева глоба.
Драмата в стил „селска чест“ започнала през лятото на миналата година, когато Т.Т. видяла, че двете й тераси били плувнали във вода. Жената веднага заподозряла комшийката си от горния етаж и отишла в дома й да се оплаче. Разговорът бързо се превърнал в монолог, в който Т.Т. се разкрещяла, че ще наеме хора да обезобразят дъщерята на провинилата се комшийка и ще запали къщата й в Горно Абланово. После се заканила, че ще пусне ток по терасата, та съседката да умре, докато я мие, а накрая не пропуснала да обясни, че има дебели връзки в полицията и няма кой да я бутне с пръст. После се прибрала вкъщи и надула бясно музикалната уредба.
Фаталният момент за ербап дамата обаче настъпил една вечер около месец по-късно, когато Т.Т. толкова усилила музиката, че прозорците на тормозената съседка започнали да вибрират. Жената позвънила на тел.112, но когато униформените дошли на място, нямало никакъв шум, а Т.Т. с мили очичики обяснила, че има малки деца и пази тишина, но лоши хора я топят, за да й създават неприятности.
След като полицаите си тръгнали, лукавата мъжкарана отново надула уредбата докрай и обяснила на жертвата, че полицията нищо не може да й направи. Последвал втори сигнал на спешния телефон и второ идване на полицаите, но Т.Т. държала под око улицата и те отново заварили тишина. Тогава патрулът решил да приложи хитрост - паркирал служебната кола в съседство и се върнал пеш. И униформените отдалеч чули как Т.Т. жлъчно вика, че винаги ще излъже полицаите и ще намери начин да се оправдае пред тях. Секунди след това видяла „глупаците“ на вратата на дома си и за пръв път се стъписала, но това не я спасило от акта.
При разглеждането на случая окръжните магистрати отчетоха арогантната агресивност на Т.Т., както и това, че псувните и музикалният терор посред нощ не са провокирани от отсрещната страна. Заради чистото й съдебно минало обаче наказанието й бе свалено на 1500 лева.