Пиян шофьор се издал, след като облекчил напиращата малка нужда до едно от дърветата в двора на Второ районно управление на МВР в Русе, явно бъркайки го с паркинг.
Куриозната случка с грозно продължение се разиграла на 4 август миналата година. 38-годишният С.Д. от Кубрат пристигнал на гости на приятели в Русе и се почерпил юнашки, но вместо да остане да пренощува, седнал в колата си - „Хонда Сивик“ и поел към дома. По пътя го застигнал настойчивият зов на природата и очевидно без да знае къде отива, свил в паркинга и си свършил работата. Всичко станало пред очите на оперативния дежурен, който извикал колегите си. При пристигането си патрулът видял как кубратският герой седнал в хондата си и я подкарал по „Петрохан“, без да му прави впечатление, че не е включил фаровете.
Полицаите го спрели със сирената и сините лампи и го изпробвали с дрегер, за да потвърдят очевидното или по-точно да установят точните стойности на алкохола - 2.13 промила. Отвели пияния в болница „Канев“ са кръвна проба, но там С.Д. размислил и отказал. След това го върнали във Второ районно и го оставили в коридора, докато изготвят нужните документи.
И там 38-годишният мъж се развилнял. Първо започнал да ломоти закани, обиди и наставления към полицаите. След полунощ, вече укротен с белезници, седнал на пода до пейката в коридора на управлението и силно изритал с крак вратата на намиращия се срещу него кабинет щ7, при което разбил касата.
Тук вече ситуацията съвсем загрубяла и му донесла две обвинения - за шофиране пиян, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за буйство, при което пострадала вратата в районното.
Делото приключи още на разпоредителното заседание. С.Д. се призна за виновен и се споразумя за 8-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок, лишаване от книжка за година и 10 месеца и обществено порицание чрез обявяване на съдебния акт на информационното табло на Община Кубрат.
Споразумението е окончателно и вече е в сила.