Учебна евакуация след сигнал за възникнал в сградата пожар бе проведена днес в Многопрофилната болница в Търговище. В демонстрацията участваха целият медицински персонал, който в момента бе на работа в здравното заведение, и пациентите, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева.
След края на учебната евакуация експерти от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на население“ (РС“ПБЗН“) в Търговище направиха инструктаж на медицинските работници за необходимостта от добра подготовка за адекватни действия при възникване на произшествие и акцентираха върху основните правила, които трябва да спазват при евакуация. Подчертано е, че при възникване на бедствие или инцидент служителите на пожарната ще разчитат много на съдействието на медицинските работници за справяне със ситуацията и с евентуалните последици от нея.
Служители на РСПБЗН-Търговище демонстрираха работа с различни видове пожарогасители и разясниха каква е техниката на безопасност при използването им. 
Както БТА съобщи, в края на октомври, учебна евакуация се проведе и в Съдебната палата в областния град. Тогава бе обявено, че такива се провеждат по план във всички учебни заведения и институции. Така са проверява готовността за служителите за реакция в случай на пожар или друго произшествие.