Албания и Азербайджан скоро започват три стратегически проекта, които възнамеряват да изпълнят възможно най-бързо, предаде за БТА албанската агенция АТА, цитирайки казаното днес от вицепремиера и министър на инфраструктурата и енергетиката Белинда Балуку.
„Отварянето на съответните посолства в Тирана и Баку, проектът за газификация на Албания, започващ най-напред с газификация на югоизточния град Корча, и активното участие на Азербайджанската държавна петролна компания (SOCAR) в регионалния интегриран проект във Вльора са само три от стратегическите проекти, които решихме да придвижим възможно най-скоро“, каза Балуку след среща, която тя, министър-председателят Еди Рама и министърът на туризма и околната среда Мирела Кумбаро проведоха с президента на Азербайджан Илхам Алиев, с заместник-министъра на външните работи Елнур Исрафил оглу Мамадов и с министъра на енергетиката Парвиз Шахбазов по-рано днес в Баку.
Балуку каза още, че „двете делегации също са показали интерес към започване на разговори на техническо ниво по редица други икономически и дипломатически въпроси“.
„Отношенията между Албания и Азербайджан в момента са на най-високо и обещаващо ниво за бъдещо сътрудничество“, заяви Балуку.
Албанският премиер Еди Рама е на официално посещение в Азербайджан, придружават го вицепремиерът и министър на инфраструктурата и енергетиката Белинда Балуку и министъра на туризма и околната среда Мирела Кумбаро.
(Новина, избрана от албанската агенция АТА за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)