Прожекция на документалните филми „Тутраканската епопея“ и „Епопеята при Добрич“ ще има в Ловеч на 15 декември, съобщават от областната администрация. Лентите са част от документалната поредица на Военния телевизионен канал „Помни войната 1915 – 1918“. Инициативата е на областния управител на Ловеч инж. Светослав Славчев, събитието се организира със съдействието на Информационния център на Министерството на отбраната и Национално дружество „Традиция“ – регионален клуб „Васил Левски“ – Ловеч. 
Прожекцията на филмите е в кино „Космос“ от 14:00 часа, входът е свободен. В киното ще бъде подредена и изложба на костюми и снимки от този исторически период.
Документалната филмова поредица „Помни войната 1915-1918“ има за цел да възвеличи подвига и саможертвата на нашите предци в годините на Първата световна война, да запознае съвременния българин с малко познати или напълно забравени битки. 
Продуцент на продукцията е Информационният център на Министерството на отбраната в копродукция с Националния военноисторически музей. 
В Ловеч ще дойдат лично режисьорът Мария Цветкова и сценаристът Радослав Симеонов.
От областната администрация съобщиха за БТА, че прожекции от документалната поредица е имало и в Априлци, като са преминали с голям успех.