Разкритията около екипажа на изчезналия самолет Боинг - 777 продължават. Две ослепителни блондинки твърдят, че пилотът Фария Абдул Хамид ги е канил в кабината си, където ги забавлявал и дори си запалил цигара. Джонти Рос от ЮАР летяла със своята приятелка Жан Мари от Пукет до Куала Лумпур. Те си купили билети от същата компания, за която е летял и злощастният Боинг.

В момента, в който пилотът Фария ги забелязал, поръчал на стюардесите да поканят момичетата при него в кабината.

“През цялото време, докато пилотираше самолета, той си говореше с нас, по едно време дори си запали цигара”, твърди Рос, цитирана от телевизионното предаване “Current Affair”.

Тя дори си спомня, че в един момент Фария Абдул Хамид се обърнал с гръб към пулта за управление, за да може да си говори по-добре с нея и приятелката й. Когато Джонти разбрала, че именно този пилот е в изчезналия самолет, изпаднала в шок.

Издирването на боинга продължава, но до този момент без успех. Телефоните на някои от пътуващите все още продължават да дават свободно. Както БЛИЦ писа, двама от пътуващите са били емигранти от Иран, използвали фалшиви паспорти.