Българо-украинската индустриална камара при Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съвместно с Почетното консулство на Украйна в Русе, организират днес Регионален бизнес форум на тема "Възстановяване на Украйна - възможности за сътрудничество". Събитието ще започне в 9:00 ч. в Русе, Доходно здание, зала "Европа", съобщиха от Камарата. 
Посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко, почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков, кметът на Община Русе Пенчо Милков, областният управител на Русе Анатоли Станев, председателите на търговско-промишлените палати на България и Украйна – Цветан Симеонов и Генадий Чижиков и на смесените камари – Лилия Иванова и Иван Плачков, ще приветстват участниците във форума.
Целта на събитието е да даде информация за възможностите за възстановяване на Украйна и участието на българския бизнес, както и за плана на Европейския съюз за възстановяване. Програмата на форума включва още поглед върху търговията и логистиката между България и Украйна и свързаните с тях услуги. Български компании ще споделят своя опит с партньори от Украйна.
В рамките на събитието ще бъде подписан и Меморандум за сътрудничество между Българо-украинската индустриална камара и Украино-българската търговско-промишлена палата. След официалната част ще има възможност за двустранни разговори и срещи по интереси между представителите на бизнеса.