Новият посланик на Китай в Черна гора Фан Кун каза, че много институции и компании от Китай биха искали да продължат сътрудничеството в областта на развитието на следващите магистрални участъци и други транспортни артерии, предаде черногорската агенция МИНА.
На срещата си с черногорския министър на капиталовите инвестиции Ервин Ибрахимович китайският посланик каза, че изграждането на първия участък от магистралата Бар-Боляре, с всички предизвикателства и усложнения на проекта, е показало, че двете страни могат да реализират големи капиталови проекти заедно.
„Като се има предвид, че енергийният сектор е във фокуса на всички страни, ясно е, че има интерес към плановете на Черна гора за развитие на възобновяеми енергийни източници“, каза също Фан.
Фан каза, че още преди да стане посланик, е чувал много за Черна гора и за нейните природни красоти и ресурси, като добави, че е получил само много положителни отзиви от своите сънародници и колеги след изграждането на приоритетния участък от магистралата Бар-Боляре.
От своя страна черногорският министър на капиталовите инвестиции Ибрахимович изтъкна, че изграждането на първия участък от магистралата е дало допълнителен тласък на двустранните отношения между двете страни.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с черногорската агенция МИНА)