Лидерът на "Български възход" Стефан Янев обяви във Фейсбук, че тяхната парламентарна група ще внесе в парламента предложение за решение, с което се задължава премиерът на България да гласува против всички инициативи на Нидерландия като реципрочна мярка на политиката към страната ни.
"Парламентарната група на коалиция „Български възход“ на първото заседание на Народното събрание внася предложение за решение: Задължаваме министър-председателя на Република България от днес, да гласува против всички предложени инициативи и назначения на Кралство Нидерландия, като реципрочна мярка на политиката на сегрегация, методически прилагана към Родината и сънародниците ни.
Дела, не думи!", написа Стефан Янев във Фейсбук.
Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи вчера Нидерландската радиопредавателна корпорация. Медията съобщава, че нидерландското правителство е решило на заседание, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген.