Гръцката държавна агенция "Enterprise Greece", която подкрепя националния бизнес, отново ще организира национален павилион на 32-рото международно изложение за недвижими имоти MIPIM 2023 с участието на гръцки компании за развитие на недвижими имоти. MIPIM 2023 ще се проведе в Кан от 14 до 17 март 2023 г., съобщи специално за БТА агенция АНА-МПА.
Тазгодишното издание на MIPIM ще се фокусира върху три въпроса, касаещи сектора: опитът на клиента, устойчивостта и бизнес резултатите. Първият въпрос се отнася до очакванията на клиентите и включва въпроси като услуги с добавена стойност, баланс между професионалния и личния живот, гъвкави работни места, условия на лизинг и други аспекти, които са били засегнати или са възникнали в резултат на пандемията. Другите два въпроса са свързани с бързото нарастване на чувствителността по отношение на околната среда и, от друга страна, с нарастването на инфлацията.
В контекста на организирането на гръцкото участие в изложението "Enterprise Greece" инициира действия за популяризиране на националния павилион. Те включват организиране на работна среща, както и събития за създаване на мрежи, за да се даде възможност на гръцките изложители да развиват сътрудничество, да се информират за тенденциите в сектора и да се възползват от нови идеи, а също и да се запознаят с компании от други държави с голямо влияние.
(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)