На доживотен затвор при специален режим бе осъден  43-годишният таксиметров шофьор от София Пламен Миланов за мъчителното убийство с користна цел на търговеца на сребро Явор Николов. 34-годишният Николай Ламбаджиев, който му партнирал в зверствата на 25 юни 2012 година на Текето, получи по-леко наказание - 20 години затвор. Миланов и Ламбаджиев ще трябва да платят и 50 000 лева за причинените мъки от загубата на сестрата на убития бизнесмен Дария Иванова, както и 2500 лева хонорар за наетия от нея адвокат. Освен това двамата ще си поделят съдебните разноски и такси за около 14 000 лева. Присъдата не е окончателна и може да се обжалва.
Прокуратурата поиска доживотен затвор и на двамата подсъдими. Те обаче опитаха взаимно да се натопят за извършителството на страшния бой. Миланов дори заяви, че не знае къде се намира местопрестъплението, нито някога е ходил там. Ламбаджиев пък разказа, че в основата на убийството е неговият съучастник, а той гледал шокиран отстрани тежките удари, които нанася на бизнесмена, и дори смятал, че ще е следващият труп.
Търговецът на сребро Явор Николов бе прилъган на Текето с идеята да купи бутикови сребърни бижута на черно. Идеята на двамата мъже била да го ограбят, но за техен лош късмет той не е имал много пари в себе си. Николов е удрян минимум 25 пъти с чук и газов пистолет по лицето и главата, а след това трупът му е запален.