Виновен съм, ако ми дадат доживотен затвор, ще го лежа. Това каза пред микрофони и камери задържаният за нечовешкото убийство на журналистката Виктория Маринова на 6 октомври Северин Красимиров. Докараният под засилена охрана с белезници на ръцете и краката в съдебната зала Красимиров на пресекулки разви своята версия и дори се разплака. Според него бил пиян и дрогиран, връщал се от купон и докато Вики минавала покрай него, я бил ударил, без да иска. Спречкали се, но не помнел да е имало изнасилване, не знаел какво е станало. Ударите „без да иска“ всъщност са били седем и са били толкова безмилостни, че са счупили лицево-челюстните кости на момичето, което починало в мъки.
Опитът на служебния адвокат на Северин съдебното заседание да премине при закрити врата бе париран от окръжния прокурор Георги Георгиев с обяснението, че това не е разглеждане на делото по същество, а определяне на мярката за неотклонение.
Съдия Милена Пейчева уважи искането на наблюдаващия прокурор Кремена Колицова за постоянно задържане и се оказа, че това съвпада с желанието на самия Северин. Защото, както обясни адвокатът му Иван Дойнов, се страхувал да остане навън.
Подсъдимият даде обяснения, в които призна за нанесените удари, от които според съдебната експертиза е настъпила смъртта. По отношение на обвинението за изнасилване не даде обяснения. В първите си обяснения той заяви, че е видял телефона на земята на мястото на престъплението и го е заровил там. Претърсихме мястото и действително намерихме телефона, а в калъфа му и служебната карта на пострадалата заедно със снимката й, посочи окръжният прокурор Георги Георгиев. 
Заради това прокуратурата изключва мотив за грабеж с убийство и продължава да работи по всички останали версии.
Няма доказателства за участие на други хора в това убийство. подсъдимият специално е разпитан за версията за поръчителство или за действия, свързани с работата й, но заяви, че не познава жертвата, не я е виждал по телевизията, нито е зрител на тази телевизия, посочи още прокурор Георгиев.
Решението на Окръжния съд за задържане под стража може да бъде обжалвано, но не се очаква това да бъде направено.