Служителите на Постоянното представителство на България към ООН в Ню Йорк заставаме заедно в подкрепа на стачните действия, предприети от синдикалната организация на МВнР, се посочва в публикация на фейсбук страницата на представителството.
Провеждането на ефективна външна политика е пряко зависимо от осигуряването на адекватно финансиране за МВнР. Крайно време е външната политика да получи полагаемото ѝ се място сред приоритетите на българската държава, а служителите на МВнР в България и в чужбина да получат възнаграждения, отговарящи на висококвалифицирания, натоварен и отговорен характер на нашата дейност, заявяват от постоянното ни представителство към ООН.
Служителите на Министерството на външните работи (МВнР) започват стачни действия във ведомството от днес. Исканията им са за увеличение на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дългосрочно и краткосрочно командироване и прекратяване на практиката за намаляване на основната заплата при дългосрочно командироване. 
Днес служителите на ведомството ще отидат на работа, но няма да изпълняват служебните си задължения, обясни за БТА председателят на Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическите служби (ПОДСДС) Мартин Колев.