Празничен концерт събра на Великден десетки плевенчани край импровизираната сцена на Областна администрация. Младите таланти от Музикален център "Дори диос" и Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" поздравиха със своите изпълнения жителите и гостите на града. 
Специален гост на празника бе Великденският заек, който забавляваше най-малките почитатели на музикалното изкуство. В празничния ден бе организирана и арт работилница, в която децата можеха да оцветят керамично великденско яйце или да направят тематична рисунка. Инициатор на творческото занимание бе детска школа "Стъпка напред". 
Днешният концерт е последната проява, включена във великденската програма на Община Плевен, която се подготви за първа година. 
След по-малко от седмица започват проявите, посветени на празника на Плевен - 15 май. Подготвени са поредица от концерти, сред които на групите "Тангра", "Криминале", "Керана и космонавтите", ще има безплатен екскурзоводски тур, за първи път ще се състои кулинарен фестивал и още много изненади и забавления за плевенчани.