Информационната агенция КосоваПрес подписа споразумение за сътрудничество с гръцката агенция АНА-МПА. Това партньорство ще даде възможност на клиентите и читателите на двете агенции да имат повече новини от двете страни, предаде за БТА агенция КосоваПрес. 
Споразумението беше подписано от генералния директор на КосоваПрес Сузана Хашани-Раковица и директора на АНА-МПА Аимилиос Пердикарис в присъствието на гръцкия посланик в Косово Елени Вакали.
Гръцките гости посетиха сградата на „КосоваПрес" и се запознаха отблизо с работата, която агенцията извършва вече 24 години.
Генералният директор на КосоваПрес Сузана Хашани-Раковица каза, че това споразумение е важно за Косово и ще помогне за насърчаване на културния и бизнес обмен между двете страни.
От своя страна директорът на АНА-МПА Аимилиос Пердикарис каза, че от значение за агенцията, която ръководи, е подобряване на съдържанието на новинарския поток.
В края на септември "КосоваПрес" беше официално приета за пълноправен член на Европейския алианс на информационните агенции, а от 2017 г. е част от Асоциацията на балканските информационни агенции (АБНА-ЮЕ).
Споразумението с АНА-МПА допълва списъка с чуждестранни информационни агенции, с които КосоваПрес има споразумения за партньорство, като сред тях са БТА, албанската агенция ATA, италианската агенция АНСА, турската агенция Анадолу.
(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)