Драматичен театър – Ловеч ще гостува на децата на Плевен с „Приключенията на Пинокио”. Това съобщи за БТА Георги Стоянов от екипа на организаторите на гастрола. Вечната история, разказана от италианския писател Карло Колоди, която вече повече от столетие радва децата по целия свят, ще оживее тази събота - 3 декември, на плевенска сцена, от 11:30 часа, в „Панорама мол Плевен”, уточни той.
За най-новото представление за деца, създадено от Драматичен театър – Ловеч, входът ще бъде свободен - и за малките, и за големите зрители.
Режисьор на постановката е Дарко Ковачовски, а в актьорския състав са ангажирани Анa-Мария Пламенова, Боряна Бабанова, Гьорги Трайков, Тодор Лазаров и Илиян Василев.
Плевен е предпочитана сцена от театрите в страната, които не я пропускат при своите турнета, заради многобройната публика обичаща театралното изкуство. Наскоро пред плевенчани със свои продукции се представиха театрите от Русе и Варна, а преди тях спектакли показаха столични театри – Сатиричният „Алеко Константинов” и Народният „Иван Вазов”.  
Както БТА вече писа, през декември са очаквани представленията на театъра на Благоевград и на Театър 199 – София.