Новият собственик на "Туитър" (Twitter) Илон Мъск обяви, че с "Епъл" (Apple) са "разрешили недоразумението", което е възникнало, след като милиардерът обяви, че американската технологична компания е заплашила да премахне приложението на неговата социална мрежа от своя дигитален магазин "Ап стор" (App Store), предаде ДПА.
По-рано Мъск обвини "Епъл", че сваля повечето от рекламите си в "Туитър" и заплашва да свали приложението на онлайн платформата от своя електронен магазин. Той публично попита дали технологичната корпорация "мрази свободата на словото".
Милиардерът обаче публикува вчера в "Туитър" кратко видео от корпоративната централа на "Епъл" в щата Калифорния и потвърди, че е разговарял с главния изпълнителен директор на технологичната компания Тим Кук.
"Проведохме добър разговор. Наред с другите неща, които обсъдихме, разрешихме и недоразумението, което (възникна от идеята - бел. ред.), че е възможно "Туитър" да бъде премахнат от "Ап стор". Тим беше напълно ясен по въпроса, че в "Епъл" никога не са обмисляли да направят това", написа Мъск.
По-рано редица компании замразиха рекламите си в "Туитър" поради опасенията им относно плановете на милиардера за модериране на съдържанието, публикувано в социалната платформа.