Танцовият спектакъл „Пласт-тония“ ще бъде представен в Бургас на 2 декември, и в София - в Топлоцентрала“, на 8 декември, съобщават организаторите.
Това е авторски проект на Ина Гергинова - артистичен директор на танцовата компания “Музотанц”, режисьор, хореограф, танцьор, актриса, преподавател и арт терапевт. 
"Продукцията представя един футуристичен поглед върху Земята, преживяла невиждан катаклизъм вследствие на екологичната катастрофа, предизвикана от пагубния човешки отпечатък. Основно изразно средство е съвременният танц, а избраният ключов драматургичен символ е пластмасата, метафора за прекомерното производство, употребата и замърсяването в световен мащаб", разказват от екипа. 
По думите им сюжетът е постапокалиптичен, с елементи на антиутопия и магически реализъм. Драматургията третира живота на оцелелите на тази фикционална планета, като същевременно пътува назад в пространствено-времевата линия с препратки към причините в земната действителност, довели до тези необратими последствия. 
Музиката е на Александър Евтимов-Шаманчето и Росен Захариев-Роко
, сценографията и костюмите са на Велика Прахова
. Танцьори са Божана Мановска, Деян Георгиев, Мариана Капустянова, Милен Петров, Николай Райчев и Яница Станкева.
/ДД