Пътищата в община Трявна са обработени и проходими при зимни условия след падналия днес мокър и тежък сняг.  Няма данни за образуване на снегонавявания, бедстващи хора и животни, както и за закъсали автомобили, съобщиха от пресцентъра на общината.
По думите на кмета Силвия Кръстева е направена  бърза  организация по поддържане на пътната мрежа в региона, а управлението  „Пътен кантон“ – Трявна почиства и опесъчава пътищата от републиканската пътна мрежа.
Няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването в населените места на общината.  С предимство продължава почистването на подходите към здравните и лечебните заведения, детските градини и училищата, автогарите, железопътните гари и социалните заведения.
Предприятието „Зимно поддържане“ – Трявна е консорциумът, отговарящ за зимното поддържане на общинската пътна мрежа. Те разполагат с 25 оборудвани снегопочистващи машини и необходимото количество инертни материали. Създадена е и организация за поддържане на републиканската пътна мрежа с управлението „Пътен кантон“ – Трявна.
Още през лятото в Трявна почистиха излишната храстова и дървесна растителност на четирикилометровата зона на река Тревненска, както и на откоса на микроязовир „Трявна“, за да бъдат избегнати наводнения и инциденти от паднали клони през зимата.