Решението за емисията за дълг в Българската банка за развитие (ББР) е взето на 21 октомври 2021 г. или по време на второто служебно правителство на Радев, когато ПП няма никакво участие. Решението за отказ е взето на 10 ноември 2022 г. от сегашното служебно правителство, пак без никакво участие на ПП. Това каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков на брифинг в парламента. 
Нека да адресираме още една лъжа от вчерашния ден, както вече ги наричаме поредната „борисовка“, каза Петков. Вчера представители на ГЕРБ изнесоха на брифинг данни, с които разполагат за нередности в Българската банка за развитие (ББР) по времето, когато неин принципал е бил Кирил Петков, тогава министър на икономиката.
Според Даниел Лорер буди недоумение защо ГЕРБ са решили отново да подемат темата. Ръководството на банката е в право да търси външен капитал, банката трябва да търси допълнителни източници на финансиране, заяви Лорер. Той обясни, че се е очаквало, когато емисията бъде завършена, лихвата да е под 1 %, но с настъпването на войната финансовите пазари се затварят и когато отново отварят, лихвите вече са различни.
Лорер напомни, че когато „Продължаваме Промяната“ е дошла на власт, ББР е била със 70 млн. загуба, а към септември т.г. е на 30 млн. печалба. Това ръководство си върши работата, коментира той. 
От ПП повдигнаха и въпроса за ремонтите и поддръжката на пътищата. Днес чухме поредната лъжа от ГЕРБ, поредната "борисовка" относно това, което се е случвало с решението за текущия ремонт и поддръжка на пътища, каза депутатът Настимир Ананиев. По думите му през 47-ото Народно събрание са били проверени 906 задания на стойност 3,4 млрд. лв. и от тях се е установило, че 2.4 млрд. от дейностите не са текущ ремонт и поддръжка, а основен ремонт.
Консорциумът на автомагистрала „Хемус“ трябваше да получи 500 млн. от тези пари, които бяха спрени с решението на НС, напомни Ананиев. За нас беше много важно публичният ресурс да бъде защитен”, добави той.
Показателно е, че вече втори месец колегите от ГЕРБ и ДПС не допускат изслушване на служебния министър в пленарна зала точно по тези въпроси, каза Андрей Цеков. Той каза, че се надяват служебният министър Шишков да може да потвърди констатациите.