Номинациите за участие в традиционната класация „Спортист на Община Разград“ са 15. Изборът на най-добрите спортисти за 2022 г. е 61-ва класация за Разград, съобщиха от общинската администрация.
Както БТА информира, според предварително обявените правила за условията, критериите и механизма за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2022 година, 18-те спортни клубове, които развиват тренировъчна и спортно-състезателна дейност на територията на общината, имаха срок за подаване на предложения до 25 ноември. 
Своите номинации в определения срок направиха 10 от клубовете, като пет от тях предложиха по двама свои представители, а останалите направиха по една номинация. От номинираните три са жени, а 12 мъже. Най-възрастният е състезател по колоездене на 42 години, а най-младият – 11-годишна състезателка по карате киокушинкай. Спортен клуб по баскетбол „Вълци-Разград“ също направи номинации, но само в два от разделите на класацията – за най-добър отбор и най-добър треньор.
Номинациите за най-добър отбор са четири, за най-добър треньор в индивидуалните спортове – три, за най-добър треньор в колективните спортове – две, а за най-перспективен млад състезател – седем.
Постъпилите предложения ще се разглеждат утре от комисия от спортни експерти и представители на местни медии, назначена от кмета на Община Разград. Класирането се извършва по предварително обявени критерии в утвърдени от градоначалника правила.
Церемонията за награждаването на най-добрите спортисти на Община Разград за 2022 г. ще се проведе на 9 декември. Победителите ще получат плакети и парични премии.