Съюзът на инвалидите в Търговище получи дарение от местна мебелна фирма. Дарението - хранителни пакети със стоки от първа необходимост, е по повод 3 декември – Международен ден на хората с увреждания, както и мил жест за предстоящите коледни и новогодишни празници, каза пред репортер на БТА Ваня Караиванова, председател на Съюза в областния град.
В структурата членуват общо 70 души от Търговище и общината, за които са приготвени подаръчни пакети. Ваня Караиванова посочи, че сред най-сериозните проблеми е липсата на достъпна архитектурна среда. „Проблемите ни са дългогодишни, с тях са започнати и кметът, и ръководството на Социалната дирекция“, каза Караиванова. Става дума за това, че инвалидите среща трудности при посещенията в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, поради съществуващите там стръмни стъпала. Правено е предложение да се направи изнесен офис в помещение на първи етаж. На следващо място срещу помещението на Клуба на инвалидите няма скосяване на бордюра, липсват и достатъчно парко места. А вече има случая на глобени шофьори, спрели пред Клуба, за да слезе човек. 
Днес представители на дарителя се срещнаха с хората и връчиха дарението. „Това е не само материална подкрепа в трудно време. За нас по-важна е моралната подкрепа, която получава от екипа и от управителя на фирмата. Вие ни давате надежда и вяра, вдъхвате ни сили, защото сме видими в обществото“, каза Караиванова при получаването на дарението.
„През 27-те години, в които фирмата е на пазара на мебелното производството, ръководството винаги е подкрепяло хора и организации по повод и в нужда – каза Татяна Иванова - директор "Човешки ресурси" във фирмата. – Моментът в държавата е такъв, че вместо тя да помага на нуждаещите се, ние трябва да си помагаме взаимно“.
Членовете на Съюза пожелаха на дарителите да срещат повече доброта и разбиране в ежедневието си.