"Ако не бъдат снети обвиненията към нашия футболист Владимир Гаджев, то ние ще бъдем принудени и в правото си да го защитим по всички законосъобразни начини", обявиха от Левски в официална декларация, публикувана на техния сайт.

Вчера от ЦСКА официално обвиниха Гаджев, че е обидил на расистка основа Омар Косоко в края на дербито между двата тима в събота. Халфът на "сините" отрече обвиненията, а днес неговият клуб го защити с официална декларация:

"Професионален футболен клуб Левски изразява своето несъгласие относно отношението на ПФК ЦСКА към нашия футболист Владимир Гаджев. Не прави чест на колегите от Борисовата градина да хвърлят тежки обвинения в расизъм към един от капитаните на Левски, без никакви доказателства. В нашият клуб има няколко футболисти с различен цвят на кожата и нито един от тях не е ставал жертва на расистки нападки от който е и да футболист от представителния отбор на клуба. В миналото синята фланелка е носена от футболисти като Гара Дембеле, Жоаозиньо, Ричард, Лусио Вагнер, Гари Родригес, които никога не са имали проблеми със своите колеги. Не трябва да се забравя, че Гаджев е национал на България и основен футболист в схемата на националния селекционер Любослав Пенев. Неговият пример на терена е изключително важен за имиджа не само на нашия клуб, но и на представителния отбор на страната. На първо място ПФК Левски не би си позволил да има в редиците си човек с такива възгледи и прояви. Това би било в разрез с разбиранията ни за толерантност на зеления терен и извън него, политика която нашия клуб следва от години.

Още веднъж искаме да обърнем внимание на широката общественост у нас, че ако не бъдат снети обвиненията към нашия футболист Владимир Гаджев, то ние ще бъдем принудени и в правото си да го защитим по всички законосъобразни начини.

Надяваме се, че разумът ще надделее и с този случай няма да наруши добрите отношения, които имат двата клуба, станали символи на футболната история на България".