Най-старото учебно заведение във Видин се присъедини към инициативата на Българската федерация по волейбол (БФВ) - „С волейбол на училище“, която се реализира с подкрепата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV). Проектът „С волейбол на училище“ е насочен към популяризиране на спорта сред подрастващите и беше представен през седмицата пред ученици, преподаватели по физическо възпитание и треньори в обновената спортна зала на средното училище „Цар Симеон Велики“ от представители на федерацията по волейбол.
С нашата програма „С волейбол на училище“ се опитваме да покажем всички предимства и ползи от практикуването на волейбола като част от нашето израстване – физическо и личностно, каза при представянето на проекта пред учениците от различни класове вицепрезидентът на БФВ Давид Давидов. Заедно с него във Видин бяха и бившите национални състезатели по волейбол Евгени Иванов, председател на Комисията по детско-юношески волейбол във федерацията и Николай Иванов, член на Треньорската комисия и на Комисията по детско-юношески волейбол към БФВ.
Иванов се обърна към децата с думите, че този проект е насочен към тях, за да опознаят спорта, волейбола, още в най-ранна възраст в училище. "Защо в училище? Защото и най-големите шампиони са направили първите си стъпки в спорта в училищните салони и дворове", допълни Евгени Иванов.
Дейностите по проекта включват професионални треньори от волейболните клубове в страната да представят волейболната игра пред учениците. Предвиждат се и открити уроци по волейбол, с цел повишаване на интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт. 
Проектът предвижда още волейболни специалисти да запознават учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите. На училищата, които са се присъединили към инициативата, се предоставя материално и техническо оборудване, което е на разположение на децата и техните учители по физическо възпитание. 
Проекта „С волейбол на училище“ има за цел да популяризира и развива спорта сред подрастващите, като същевременно ги „запали“ за най-успешния отборен спорт в България и да помогне на волейболните клубове да открият нови таланти, каза треньорът във видинския волейболен клуб „Бдин-Вида“ Снежанка Гечева. Тя направи  открита тренировка по волейбол с ученици от трети и четвърти клас пред представителите на волейболната федерация. Проведен бе и демонстративен мач, в който участваха ученици от шести и седми клас.
Кампанията започна през май тази година и цели да обхване всички региони на страната.