През следващата година "Електрохолд България" ще инвестира 2 млн. лв. във Видинска област. От тях 1,7 млн. лв. са за реконструкция, модернизация и дигитализация на електроенергийните съоръжения. Това обяви днес пресслужбата на холдинга след проведена работна среща в дунавския град на екип мениджъри от групата "Електрохолд" с областния управител, кметове на общини и техни представители от област Видин.
Карел Крал, главен изпълнителен директор на "Електрохолд България" и мениджърите на групата представиха пред местната власт приоритетите на дейността на електроразпределителното дружество ЕРМ Запад и търговските дружества "Електрохолд Продажби" и "Електрохолд Трейд".
По време на разговорите бяха обсъдени реализираните инвестиции за подобряване качеството на доставките на електроенергия, възможностите, които осигуряват на клиентите си на свободен пазар търговските дружества на "Електрохолд", както и предимствата на електронното обслужване, което дружествата предоставят чрез платформите си за електронни услуги. Представителите на общините от област Видин поставиха някои нерешени проблеми и потърсиха възможности за повишаване на качеството на услугите, предоставяни на територията на областта. 
Основен приоритет в инвестиционната програма на ЕРМ Запад в област Видин е развитието на електроразпределителната мрежа чрез модернизация и реконструкция на електроенергийните съоръжения, се уточнява в съобщението. През 2021 г. за изграждане на нови съоръжения, реконструкция и модернизация на мрежата са инвестирани над 2 млн. лева, от които 403 000 лева за модернизацията на възлова станция "Димово", която осигурява електрозахранването на 2500 клиенти от две общини - Видин и Димово.
През тази година 97 000 лева са инвестирани в реконструкцията на мрежи ниско напрежение в селата Покрайна, Иново, Чифлик, Арчар, Бела Рада, Сланотрън, Ботево и град Брегово. В рехабилитацията на въздушен електропровод 20 kV "Язовира", който захранва 2400 клиенти от община Ружинци, са вложени 350 000 лева. С инвестиция от 290 000 лева е модернизирана възлова станция "Грамада". Ремонтни дейности и подмяна на енергетично оборудване за 173 000 лева са осъществени в трафопостове на територията на общините Видин, Брегово, Димово, Вълчедръм и Ружинци, уточняват от пресслужбата на дружеството. За модернизация и рехабилитация на електропроводи 20 kV на територията на цялата област Видин са изразходени 107 000 лева. 
"Електрохолд" провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва, пише в съобщението.