Казанлъшките сдружения „Младежки център за развитие (МЦР) Взаимопомощ“ и „Юнайтед Авангард Артист“, съвместно с Общинска библиотека „Искра“ организират две коледни инициативи, съобщи за БТА председателят на МЦР „Взаимопомощ“ инж. Мария Славова. Едната от тях е „Кутия, пълна с щастие, а второто е наречено „Помощник на Дядо Коледа“.
Първата инициатива е насочена към възрастните хора от Дом за стари хора 3 в Казанлък и се организира от доброволците на МЦР „Взаимопомощ“ по проект „Зелена Европа“ на програма „Европейски корпус за солидарност“, доброволците на „Юнайтед Авангард Артист“ по проект „Зелени мисии“ и от екипа на библиотеката. Събират се кутии за обувки с малки подаръци за възрастните хора, посочи Славова. Всеки може да дари такава кутия, като вътре може да има козметични продукти, сладки или солени лакомства, продукти за топли напитки, книги, списания или вестници и всякакви други неща, които биха могли да зарадват получателя, каза тя и подчерта, че в кутиите не могат да се поставят алкохол, фармацевтични продукти и употребявани вещи. Кутиите могат да бъдат оставени в Общинска библиотека „Искра“ от 12 до 16 декември, допълни Мария Славова. 
Инициативата „Помощник на Дядо Коледа“ се организира за втора поредна година от доброволците на МЦР „Взаимопомощ“ по проект „Зелена Европа“ в партньорство с доброволците на „Юнайтед Авангард Артист“ по проект „Зелени мисии“, ОБ „Искра“ и местното сдружение „Бъдеще за децата“. „Тя е насочена към деца, които няма да получат нищо за празниците. Всеки желаещ да се включи може да дари една или максимум две играчки, които могат да бъдат за всякаква възраст и трябва да са в добро състояние“, обясни тя. С помощта на сдружение „Бъдеще за децата“ събраните играчки ще бъдат дарени на деца в нужда в Детските къщи в малките населени места в общината и в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Казанлък. Те също ще бъдат събирани в ОБ „Искра“ от 12 до 16 декември, каза още Мария Славова.