Председателят на полската тенис асоциация (ПТА) Мирослав Скшипчински  подаде оставка след обвинения за физическо и психологическо насилие, както и за сексуален тормоз.
Полският сайт за новини "Онет" пусна серия от статии относно поведението на Скшипчински, позовавайки се на оплаквания от жени (както от тенисистки, така и от негови колеги). "Онет" се позовава и на оплаквания от неговото семейство, за което се предполага, че е било жертва на физическо и психологическо насилие.
Някои жени твърдят, че са били сексуално тормозени от Скшипчински.
Най-скорошното обвинение е от Катаржина Котула -- бивша тениситка и настоящ депутат от "Левица". Котула твърди, че много често е била сексуално тормозена от Скшипчински, още когато е била на 14 години. Според нея има още потърпевши от сексуалното насилие на председателя на ПТА.
Полската тенис звезда Ига Швьонтек написа в Туитър: "Ръководните органи трябва да изяснят какво се е случило и се надявам, че ще се погрижат за този случай."
Скшипчински беше назначен за ръководител на ПТА през 2017 г. Сега длъжността му заема неговият заместник -- Дариуш Лукашевски. Скшипчински отрече всички обвинения.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с полската агенция ПАП)